ZAJEDNIČKI RAD NA PROMOCIJI ZAVIČAJNIH PISACA 1

 

Narodna biblioteka „Danilo Kiš“ najstarija je ustanova kulture u Tesliću i ima dugu istoriju koja je vezana za sam nastanak grada i osnivanje prve Radničke čitaonice u njemu 1899. godine. Ukupan književni fond Biblioteke je oko 40 000 knjiga u okviru koga se nalazi Sručna knjiga, Beletristika, Stara i rijetka knjiga, Zavičajna zbirka,  knjige na stranim jezicima i periodična izdanja.

Zavičajni pisci su u proteklom periodu dali veliki doprinos na polju razvoja, promocije i očuvanja teslićke kulture putem pisane riječi.

Kulturni centar Teslić i Narodna biblioteka“ Danilo Kiš“, ovih dana ulaze u zajednički projekat medijskog predstavljanja knjiga čiji su autori Teslićani.

ZAJEDNIČKI RAD NA PROMOCIJI ZAVIČAJNIH PISACA 2

Cilj samog projekta je da javnost podsjetimo na sve teslićke pisce i djela tih pisaca  koja su u prošlosti nastajala u našem okruženju, a svoje mjesto su našla upravo na policama teslićke biblioteke. Nadamo se da ćemo kod čitaoca pobuditi interes za sadržaje ovih djela koja se najčešće i odnose upravo na sam grad Teslić i okolinu.

Veliku zahvalnost javnosti zaslužuju zaposleni biblioteke koji  su zajedno sa v.d direktorom Nikoletom Blagojević prepoznali vrijednost projekta i ponudili stručnu pomoć u prezentaciji materijala.

ZAJEDNIČKI RAD NA PROMOCIJI ZAVIČAJNIH PISACA 3

ZAJEDNIČKI RAD NA PROMOCIJI ZAVIČAJNIH PISACA 4