ODRŽANA PREDSTAVA „ČAJ U PET" 1

Amatersko dramsko pozorište „Branislav Nušić” iz Teslića, po drugi put odigralo je predstavu „Čaj u pet”, po tekstu Borislava Pekića, a u režiji Živka (Kike) Petrovića.
Borislav Pekić je sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka, inspirisan životom u Engleskoj napisao televizijsku dramu „Čaj u pet” koja je po prvi put emitovana na Televiziji Beograd.
Predstava „Čaj u pet” je drama koja prikazuje osuđenost na samovanje u starosnoj dobi, te nerazumijevanje i otuđenost okoline prema takvim ljudima.
Ipak, dovitljivost i želja za razgovorom su način da se prevaziđe usamljenost i ispune godine zlatnog doba, kako nam i pokazuju likovi ove drame.
Uloge su tumačili: Ljiljana Perišić, Dana Diamant, Kiko Petrović, Biljana Nedić, Goran Bjelac, Ernest Vasić i Dajana Cvijetić.
Važno je napomenuti da će Amatersko dramsko pozorište „Branislav Nušić”, predstavljati Bosnu i Hercegovinu sa navedenom predstavom u Srbiji – Subotici.
A, Peti festival amaterskih pozorišta bivše Jugoslavije nastavlja se i iduće subote u Tesliću (kino-sali) sa predstavom „Kovači” koja će se odigrati 15. 10. 2022. godine u 20.00. časova.