OD  29. MAJA U GRADSKOJ GALERIJI IZLOŽBA  „SVE NAŠE RIJEKE“ PREDSTAVLJENA KROZ ČETRDESET UMJETNIČKIH SLIKA 1
Više od 262. manje ili veće riječne ljepotice izviru, poniru ili se ulijevaju na bosanskohercegovačkoj tetitoriji. Svojom snagom i ljepotom oduzimaju dah i neiscrpan su izvor inspiracije.
Rijeka je uvijek mistična, kako ona koja mirnom površinom plijeni tako i ona koja vrtlogom straši i uvijek je negdje usporedba sa životom, njegovim tokom, usponima i padovima, ljepotama i tugama, i rađanjem kao i smrću, ona koja ima svoj nastanak, tok i kraj, stapajući se i postajući jedno, te od tekuće postaje stajaća s plimom i osekom, radujući se i ranoj zori i mjesečevom odsjaju.
Svaka kapljica je oslikana u bezbroj boja, svaka je jedinstvena i posebna, baš kao i zamah kista, potaknut snažnom inspiracijom umjetnika. Bila ona prozirna i čista, u kojoj se oslikava cijeli jedan svijet ili mutna i tamna, ona ima svoju priču u bezbroj varijacija.
Oko četrdesetak ovih priča ispričani, kroz djela Udruženja likovnih umjetnika HKD „Sarajevo “ možete da pogledate od 29. maja do 8. juna u Gradskoj galeriji u Teslić. Izložba tematski svedena pod naziv „Sve naše rijeke“ ima za cilj promociju i zaštitu istih, a sama umjetnička nastala u radionicama četrdesetak umjetnika predstavljaju bogastvo umjetničke likovne scene predstavljene kroz različite tehnike slikanja.