I TESLIĆ JE U ,,RITMU EVROPE" 1

U subotu 3. septembra 2022. godine u Kotor-Varoši, održano je svečano žrebanje (izvlačenje redoslijeda nastupa) pod kojim će timovi iz nekoliko opština Republike Srpske nastupati na festivalu „Ritam Evrope”, najvećem dječijem muzičkom takmičenju u regionu. Izvlačenju je propratila Radio-televizija Republike Srpske, a doček su organizovali Opština Kotor-Varoš i rukovodstvo festivala „Ritam Evrope”. Naš tim je u sastavu: Anastasije Popović, kao pratećeg vokala i plesne grupe koju čine -Ksenija Ivanić, Kristina Jotanović, Nemanja Petrović i Dejan Stanojević. Naši mladi i talentovani Teslićani će nastupati pod rednim brojem sedam (7), a glasanje će se održati na dan generalne probe koja će se prenositi uživo na RTRS-u. Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova, a veliki uticaj će imati i publika putem glasanja na sam dan generalne probe.
JU „Kulturni centar Teslić” i Opština Teslić na čelu sa načelnikom Opštine pružili su punu podršku takmičarima, koji na ovaj način u najljepšem svjetlu, kroz talenat i kulturu, predstavljaju opštinu iz koje dolaze.
Podršku djeci i omladini Srpske kroz ovaj televizijski projekt daju i ambasadori zemalja Evropske Unije, Australije i Izraela.