BIOSKOP NA OTVORENOM UZ DOMAĆI FILM „MOTEL NANA" 1

Intimna ljubavna priča sa briljantnim glumačkim performansima, film „Motel Nana” Predraga Velinovića,  po scenariju Ranka Božića, biće prikazan u okviru manifestacije „Teslićko ljeto“ u subotu, 10. avgusta u gradskom parku Teslić gdje je tokom ljeta građanima dostupan bioskop na otvorenom.

Film u kojem se stvarnost i fikcija stapaju, sa ljubavnim trouglom i u pozadini tranzicionim i međunacionalnim problemima, ispričanim na opuštajući i u većem dijelu humorističan način urađen je u produkciji banjalučkog VizArt Filma.

Glavne uloge u filmu tumače Nikolina Jelisavac, Zijah Sokolović, Dragan Mićanović i Nikola Pejaković.

Film počinje u Beogradu kada nastavnik Ivan biva suspendovan jer je ošamario jednog učenika, da bi mu direktor škole Prve beogradske gimnazije našao posao u jednom selu blizu Banjaluke.

Na putu u autobusu Ivan upoznaje Jasminu, koja se vraća iz inostranstva u rodno mjesto na poziv Hazima, vlasnika motela, koji je zaljubljen u nju. U selu Ivan upoznaje i domara, kojeg igra Pejaković, a koji doprinosti humorističnosti filma i čija je svaka pojava na filmu izaziva salve smijeha. U međuvremu se rađa ljubav između djevojke iz provincije i gradskog princa, dok će boravak i predavanja u školi sa osam učenika Ivanu promijeniti neke poglede na istoriju, koju predaje, i svijet.

Film su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Gradska uprava Banjaluka, Ministarstvo kulture Srbije, Filmski centar Srbije i Sekretarijat za kulturu grada „Beograda, Radio-televizija Republike Srpske i “Glas Srpske”, kao i mnogi drugi sponzori.